De Lieve Tandprotheticus maakt mondzorg mooier

Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser omarmt nieuw keurmerk

Harderwijk, maart 2019 - Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser is een lieve tandprotheticus! Dit bijzondere keurmerk, een nieuw initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten, zorgbehoevenden en ouderen door aangesloten praktijken. De tandprothetici van de praktijk zijn gespecialiseerd in het aanmeten en ontwikkelen van (uitneembare) gebitsprotheses en bieden volledige begeleiding op weg naar een optimaal functionerende prothese. Daarmee draagt Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: een stralende lach voor iedereen.    

Een tandprotheticus is gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van (volledige) kunstgebitten en gebitsprotheses en begeleidt het proces op weg naar een ‘nieuw’ gebit. “Zo comfortabel en zorgeloos mogelijk”, vertelt tandprotheticus Youri de Visser. “Voor mij is de kern van het vak een combinatie van het menselijke aspect en professionaliteit. De wensen van en de zorg voor de patiënt staan voorop. Onze patiënten zijn vaak mensen die al geruime tijd een kunstgebit dragen, zij weten wat ze willen en verwachten. We bieden een product dat we sámen maken. Dat is eigenlijk het mooiste van mijn vak.”

De Visser, naast praktijkhouder ook bestuurslid van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT), ziet in Harderwijk een grote wens in vervulling gaan. “Een nieuwe uitdaging, waar ik ontzettend enthousiast over ben. De praktijk biedt mogelijkheden om het behandelaanbod verder uit te breiden, patiënten nog beter te ondersteunen en op maat te bedienen. De ambitie om meer voor mensen te betekenen, kan ik hier vorm geven.” Volgens De Visser is het de hoogste tijd dat in Nederland meer aandacht wordt besteed aan de mondgezondheid. “De mentaliteit op het gebied van mondverzorging moet veranderd worden. De mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt. Maak hier ook gebruik van.”

Het plaatsen van een gebitsprothese is een proces waarin ook de gezondheid van patiënten een rol speelt. “Mensen met Parkinson of diabetici moeten anders en persoonlijker behandeld worden, net als angstpatiënten. Het geven van de juiste voorlichting, mensen laten weten waar zij aan toe zijn en duidelijk maken wat hen te wachten staat helpt. Patiënten mógen angstig zijn, samen zetten we de eerste, belangrijke stap.” Het bieden van een reëel verwachtingspatroon, betrokken nazorg en het verzorgen van een passende oplossing bij pijn of problemen met de prothese; Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser staat dagelijks voor patiënten klaar.

“We vinden binnen de mogelijkheden van ons vakgebied altijd de oplossing die past bij de wensen en het budget van de patiënt. Het bereiken van het beste eindresultaat vraagt om transparante communicatie en een goede voorlichting. Over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een prothese, maar ook over financiën, de zorgverzekering, functionaliteiten en de duur van het behandeltraject.” En dat is volgens De Visser precies waar een lieve tandprotheticus voor staat. “Voor mij is dit een behandelaar met aandacht en zorg voor de patiënt, een goed luisterend oor en de bereidheid de patiënt een belangrijke stem in het behandelplan te geven.”


Over het keurmerk De Lieve Tandprotheticus

De Lieve Tandarts is begonnen aan een missie om heel Nederland weer (regelmatig) naar de tandarts te laten gaan. Een goed gebit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Al snel ontdekten we dat we het met alleen lieve tandartsen niet redden. Er zijn meer professionals die je helpen aan een stralende lach. Ons doel is meer bekendheid genereren voor de helden uit de mondzorg, die er alles aan doen om je te laten stralen. Het keurmerk De Lieve Tandprotheticus is er voor de lieve tandprothetici die hebben bewezen zich volledig in te zetten voor iedereen die de praktijk binnenkomt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tandprothetische praktijk Wajer-De Visser

Stationslaan 4

3842 LA Harderwijk

T: +31 341 41 35 34

W: www.kunstgebitharderwijk.nl

E: info@kunstgebitharderwijk.nl

De Lieve Tandprotheticus

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 15 29 67 09

W: www.delievetandprotheticus.nl

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl