Tandprothetische praktijk van der Leeuw

‘Uw glimlach is onze betrokken zorg’

 

Tandprothetische praktijk Van der Leeuw ontvangt stralend keurmerk

Capelle aan den IJssel, juni 2019 - Tandprothetische praktijk Van der Leeuw is een lieve tandprotheticus! Dit bijzondere keurmerk, een nieuw initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten, zorgbehoevenden en ouderen door aangesloten praktijken. Tandprotheticus Henk van der Leeuw is gespecialiseerd in het aanmeten en ontwikkelen van gebitsprotheses en biedt volledige begeleiding op weg naar een optimaal functionerend kunstgebit. Daarmee draagt de praktijk bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: een stralende lach voor iedereen.

‘Uw glimlach, onze zorg’ is het motto van de praktijk. Met meer dan dertig jaar ervaring in het vak, weet Henk van der Leeuw wat patiënten verwachten van een lieve tandprotheticus. “Vakkennis, ervaring en geduld”, klinkt het duidelijk. “In mijn praktijk, die ik samen met mijn vrouw run, staat de patiënt centraal. Altijd. Ik krijg van collega’s weleens te horen dat ik té lief ben, puur omdat ik alle wensen van de mensen in mijn stoel wil vervullen. Ik zoek altijd een oplossing of help mensen daadwerkelijk begrijpen waarom iets níet kan. Een groot plichtsbesef en een net zo groot verantwoordelijkheidsgevoel, zo zit ik er gewoon in.”

Tandprothetische praktijk Van der Leeuw is een persoonlijke praktijk, die volledig rolstoeltoegankelijk is. Zelfs het behandelen in de eigen rolstoel behoort tot de mogelijkheden. “We doen alles zelf, zijn van niemand afhankelijk. Dat geeft vertrouwen. De patiënt heeft altijd hetzelfde gezicht aan de stoel. Door de opzet zijn we in staat om patiënten individueel veel aandacht te bieden. Daarnaast ontwikkelen we de protheses ‘in huis’, zo houden we het gehele proces - van aanmeten tot plaatsen - intern. Tevens werken we samen met een implantoloog, waardoor het zetten van implantaten ook mogelijk is. Wij regelen alles, de patiënt hoeft alleen maar op te komen dagen.”

Juist de herkenbaarheid en korte lijnen maken dat Van der Leeuw mensen over een - vaak grote -  drempel helpt. “Met name de oudere generatie is nog weleens angstig als het om tandheelkunde gaat. Gelukkig zijn we tegenwoordig in staat om behandelingen vrijwel pijnvrij uit te voeren. Wat vooral belangrijk is in de omgang met angstpatiënten, is dat je duidelijk bent. Van tevoren leg je uit wat je doet en schets je een reële verwachting. Door eerlijk en open te zijn, geef je mensen een helder beeld. Het belangrijkste is dat vrijwel alle gebitsproblemen opgelost kunnen worden.” Een gebitsprothese is iets ‘persoonlijks’, weet Van der Leeuw, die middels cursussen en trainingen elke nieuwe ontwikkeling direct onder de knie heeft. “Vaak schamen mensen zich voor hun gebit en kijken zij enorm op tegen het aanmeten van een prothese, maar dat is nergens voor nodig. Het is net zo goed een hulpmiddel als een bril dat is.”

De praktijk biedt niet alleen professionele en hoogstaande mondzorg, maar draagt ook zorg voor de communicatie en afhandeling met verzekeraars. “Aan de hand van een financieel overzicht schetsen we patiënten vooraf een duidelijk beeld van waar zij aan toe zijn. Welke vergoedingen zijn er? Wat dekt de verzekering? Als praktijk zijn we aangesloten bij alle (zorg)verzekeraars en nemen we voor 95 procent de communicatie met de verzekeraar voor onze rekening. Daar heeft u als consument dus geen omkijken naar!”

Over het keurmerk De Lieve Tandprotheticus

De Lieve Tandarts is begonnen aan een missie om heel Nederland weer (regelmatig) naar de tandarts te laten gaan. Een goed gebit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Al snel ontdekten we dat we het met alleen lieve tandartsen niet redden. Er zijn meer professionals die je helpen aan een stralende lach. Ons doel is meer bekendheid genereren voor de helden uit de mondzorg, die er alles aan doen om je te laten stralen. Het keurmerk De Lieve Tandprotheticus is er voor de lieve tandprothetici die hebben bewezen zich volledig in te zetten voor iedereen die de praktijk binnenkomt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tandprothetische praktijk Van der Leeuw

Maria Danneels Erf 75

2907 BD Capelle aan den IJssel

T: +31 10 45 16 200

W: www.kunstgebittenkliniek.nl

E: info@kunstgebittenkliniek.nl