Veringmeier Tandprotheticus

                       ‘Voor een gezonde glimlach die bij ú past’

 

Tandprotheticus Veringmeier ontvangt keurmerk De Lieve Tandprotheticus

 

Schiedam, juni 2019 – Tandprotheticus Veringmeier is een lieve tandprotheticus! Dit bijzondere keurmerk, een nieuw initiatief van bemiddelingsplatform De Lieve Tandarts, is een bevestiging van de persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding van angstpatiënten, zorgbehoevenden en ouderen door aangesloten praktijken. Tandprotheticus Rick Veringmeier is gespecialiseerd in het aanmeten en ontwikkelen van gebitsprotheses en biedt volledige begeleiding op weg naar een optimaal functionerend kunstgebit. Daarmee draagt de praktijk, met twee vestigingen in Schiedam, bij aan de landelijke missie van De Lieve Tandarts: een stralende lach voor iedereen.

Vooral ouderen verdienen extra aandacht als het gaat om de mond, ervaart Veringmeier in de praktijk. “Het is verschrikkelijk dat mensen met gebitsproblemen tussen wal en schip belanden. Vaak zijn dit ouderen of hulpbehoevenden. Het is mijn doel om juist deze groep mensen te bereiken en de kwaliteit van leven te verbeteren.” De praktijk biedt een gratis tandheelkundig consult aan en deelt daarnaast via de website een schat aan informatie over mondgezondheid, gebitsprotheses en andere mondzorgtechnieken.

Een ander vlak waarop Veringmeier zich onderscheidt is transparantie. Voornamelijk op het gebied van kosten. “Vaak weten mensen niet goed welke kosten gedekt worden vanuit de zorgverzekering. Door onze uitstekende contacten met alle Nederlandse verzekeraars, kunnen we mensen een eerlijk en duidelijk kostenplaatje schetsen. Zo weet u in elke situatie waar u aan toe bent.” Het is juist die openheid waardoor Veringmeier mensen weet te bereiken. “Onze praktijk is laagdrempelig, mensen stappen graag bij ons binnen. We zijn duidelijk, schetsen een goed en eerlijk beeld en hebben een groot empathisch vermogen. Ik wil laten zien dat angst voor ‘een witte jas’ nergens voor nodig is. We zijn niet eng, maar helpen je juist verder.”

Veringmeier, lid van de PR-commissie van de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT), neemt het voortouw als het gaat om bewustwording van het belang van een gezonde mond. Zo lanceerde hij onder meer de campagne ‘Een gezonde mond voor iedereen’. “Spreken, lachen, eten. Het klinkt allemaal zo gewoon. Toch is dat voor veel mensen niet het geval. Angst voor de tandarts, hoge kosten of soms zelfs een stukje schaamte weerhouden veel mensen van een bezoek aan een mondzorgpraktijk. Via deze campagne maken we mensen bewust van de vele voordelen die een gezonde mond biedt. Want naast een sterk zelfbeeld, is een goede mondgezondheid – zo wijst onderzoek uit – ook goed voor de algehele gezondheid.”

“Voor mij is een lieve tandprotheticus een betrokken specialist, iemand met liefde voor het vak en die in elke situatie rekening houdt met het gevoel van de persoon in de stoel. Lang niet iedereen voelt zich prettig in een behandelstoel, daarom kies ik ervoor mijn patiënten zo goed mogelijk bij te staan. Ik vertel hen vooraf hoe de behandeling eruit ziet en leg stap voor stap uit wat ik ga doen. Zeker angstpatiënten hechten hier veel waarde aan. Een stukje uitleg en vooral in alle rust samen door de behandeling lopen geeft een gevoel van controle. Stap voor stap, zo kom je ergens.”

Over het keurmerk De Lieve Tandprotheticus

De Lieve Tandarts is begonnen aan een missie om heel Nederland weer (regelmatig) naar de tandarts te laten gaan. Een goed gebit draagt bij aan een betere kwaliteit van leven. Al snel ontdekten we dat we het met alleen lieve tandartsen niet redden. Er zijn meer professionals die je helpen aan een stralende lach. Ons doel is meer bekendheid genereren voor de helden uit de mondzorg, die er alles aan doen om je te laten stralen. Het keurmerk De Lieve Tandprotheticus is er voor de lieve tandprothetici die hebben bewezen zich volledig in te zetten voor iedereen die de praktijk binnenkomt.

 

Kijk hier naar de pagina van Veringmeier

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tandprotheticus Veringmeier

Hof van Spaland 45

3121 CA Schiedam

T: +31 10 47 11 320

W: www.vmeier.nl

E: info@vmeier.nl

 

De Lieve Tandprotheticus

initiatief van De Lieve Tandarts

Jan Henk Nawijn

T: +31 6 54 76 31 77

W: www.delievetandprotheticus.nl

W: www.delievetandarts.nl

E: info@delievetandarts.nl